Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Vytvořil jsem graficky složitý web pro manželčino zájmové sdružení. Asi 10 let jsem byl administrátor webových stránek bez smlouvy. Dělal jsem to zadarmo. Nedávno se manželka odstěhovala a podala si žádost o rozvod.

V době jejího odstěhování jsem jí řekl, že pokud se bude chtít rozvádět, tak končím s vedením webových stránek a zablokuji je a že si nepřeji, aby cokoliv z mé práce dál užívala či kopírovala. Za dva měsíce jsem našel stránky sdružení manželky na jiné doméně, grafika byla téměř 100% zkopírovaná z mého původního webu. Písemně jsem jí vyzval, aby ze svých stránek stáhla moji grafiku, ale neodpověděla. Na mnou vytvořených webových stránkách nebyl dán žádný copyright, ale dle autorského zákona jsem plně autor a to ona nikdy nepopřela. Grafiku jsem neprodal ani nedaroval a přesto, přes můj nesouhlas, někdo jiný užívá moji práci. Děkuji, Šimon

ODPOVĚĎ:
Pokud nedošlo k upuštění od porušování autorského práva, podejte na manželku žalobu, ke které připojíte návrh na vydání předběžného opatření na upuštění od používání grafiky. Pouze předesílám, že své autorství budete muset nezpochybnitelně dokázat např. grafickými koncepty z Vašeho počítače.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.