Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Jsem v pracovní neschopnosti, neboť na mne byl vyvíjen tlak zaměstnavatelem (bossing)- snižování mzdy, triviální úkoly, ignorace mé iniciativy, kreativity a invence, nařizování úkolů v rozporu s dobrými mravy i zákony ad.. Evidentně je snaha na mé místo dosadit příbuzného člověka zaměstnavatele.

Před odchodem na nemocenskou mi současný zaměstnavatel chtěl dát okamžité zrušení pracovního poměru. Nyní jsem v situaci, kdy o mne projevil zájem jiný zaměstnavatel, nicméně ten požaduje, abych nastoupil ihned. Se současným zaměstnavatelem se však nejspíš nedohodnu na dohodě, neboť pro svoji aroganci bude trvat na tom, aby mi výpověď dal jako první on a nejlépe okamžitě. Existuje řešení, že bych nastoupil k novému zaměstnavateli, ihned podal výpověď u současného zaměstnavatele a dva měsíce byl současně zaměstnancem dvou zaměstnavatelů? Jak by se tato situace dala řešit ke spokojenosti všech tří? Je možné, aby zaměstnavatel dal okamžité zrušení pracovního poměru člověku, který se vrátil z nemocenské? Děkuji, Oldřich

ODPOVĚĎ:
Během nemocenské můžete ukončit pracovní poměr dohodou (pokud by byla uzavřena z důvodů, za které při výpovědi náleží odstupné, náleželo by Vám odstupné taktéž; pokud se Vás opravdu chce zaměstnavatel "zbavit", tak může být svolný na tuto formu rozvázání pracovního poměru přistoupit). Nelze abyste byl zaměstnán fiktivně u dvou zaměstnavatelů (navíc jste v ochranné době pracovní neschopnosti, zaměstnavatel Vám výpověď dát nemůže).
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.