Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Prosím o pomoc,  6.5. mi volala nějaká paní a začala mi nabízet reklamu na jejich stránkách. Údajně mají v okrese Hodoním 30 požadavků na Truhláře za 3 měsíce a pokud si zaplatím reklamu, budou tito všichni přesměrováni na mě,  jako jediného v tomto okrese. Souhlasil jsem s reklamou na tři měsíce, smluvená cena 800 Kč. Nahlásil jsem jméno, adresu, IČO,  atd.

Ještě ten den mi přišel email s fakturou, částka byla 3200,-. Na jejich stránkách www.topprodukt.cz nemají kontakty, jejich adresu zjistíte až z faktury.
Vybral jsem náhodně dva truhláře a zavolal na jejich kontaktní telefony, oba měli zaplaceno na 1 rok cca 7 tis, jeden před 6ti měsíci a druhý před 3mi měsíci. Žádný ještě nezískal ani jednoho zákazníka z těchto stránek.
Mimochodem spustili prezentaci bez mého souhlasu a zveřejnili moje osobní údaje na internetu ačkoli tvrdili že mi téma na míru (jak to mají nazvané) napřed zašlou emailem ke schválení (viz. první email ze 6.5.).  Stránky běží 14 dnů a ještě ani jeden zákazník.
Zkoušel jsem ve vyhledávači různá slova a různé kombinace slov, které by mě mohli navést na truhlářské stránky, ale nikdy jsem na jejich stránky nedostal. Nemají nikde reklamu a ve vyhledávačích nejsou zaregistrovaní.
Proto jsem telefonickou objednávku zrušil a pani Dotková tvrdí, že zrušit nelze a vyžaduje zaplacení faktury.
Děkuji, Vendelín



ODPOVĚĎ:
Důležité je zjistit, co je obsahem smlouvy, na kterou jste přistoupil. Z jejího textu se dá zjistit, zda uvedeným jednáním firma porušuje smlouvu či nikoliv.
Pokud žádnou smlouvu nemáte, neposlal jste ani objednávku, tak není ani možné považovat objednávku za nezrušitelnou a danou kontaktní osobu vyrozumte, že služby nepovažujete za poskytnuté v souladu s informacemi, které Vám byly poskytnuty a nemáte zájem o jejich další užívání.
Navíc požadujte stažení osobních údajů (tedy pokud se jedná o osobní údaje, tak jak je definuje zákon o ochraně osobních údajů).
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.