Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Rozhodla jsem se podnikat, k tomuto účelu jsem si pronajala kancelářský prostor k 1.3.2011, podepsala jsem nájemní smlouvu na dobu neurčitou s domluvou, že předávací protokol bude podepsán při nastěhování do najatých prostor. Za březen 2011 jsem zaplatila 9500 Kč nájem a 19000 Kč kauci, k nástěhování bohužel vůbec nedošlo, protože se podnikání nerozběhlo, tuto skutečnost jsem nahlásila majitelce najatých prostor 29.3.2011 s tím, že bych chtěla nájem zrušit.

Chci se zeptat, zda je nájemní smlouva vůbec platná bez podepsání předávacího protokolu a zda budu muset kvůli 3 měsíční výpovědní lhůtě ještě dalších 9500 Kč doplatit když vlastně nedošlo ani k užívání (nastěhování)? Děkuji, Ivana

ODPOVĚĎ:
Pokud nájemní smlouva obsahuje předmět a účel nájmu, výši nájemného a úhrady za plnění poskytovaná v souvislosti s užíváním nebytového prostoru nebo způsob jejich určení a údaj o předmětu podnikání v provozovně umístěné v pronajatém nebytovém prostoru a je podepsána Vámi a pronajímatelem, pak je platná.
Nájemní smlouvu na dobu neurčitou lze vypovědět písemně bez udání důvodu. Pokud se nedohodnete jinak, tak Vám bude běžet tříměsíční výpovědní lhůta a Vy budete muset zaplatit nájemné za 3 měsíce - tedy duben,květen a červen.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.