Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Mám takový problém. Jsem vlastníkem auta Škoda 105. Toto auto jsem půjčil svému známému z rodiny. Tento známý měl s autem havárii a protože jde o staré auto, dohodli jsme se, že ho dá ekologicky zlikvidovat. Přinesl mi již podepsaný papír od nějakého pana Stoklasy, že ho zplnomocňuji k ekologické likvidaci tohoto vozidla. Dokument jsem mu tedy podepsal.

Protože jsem měl zaplatit povinné ručení a na základě tohoto zplnomocnění mi auto na úřadě nechtěli odhlásit, odevzdal jsem značky a uschoval je do depozitu. Pokoušel jsem se zjistit v jakém stádiu je ekolikvidace, ale bohužel jsem začínal zjišťovat, že moje auto bylo několikrát prodáno. Pan Stoklasa, který měl zodpovídat za likvidaci, prý již auto nemá, byť se zavázal písemně, že toto provede. Rodinný známý se mnou také nekomunikuje, takže ani nevím, kde moje auto skončilo. Záležitost jsem nahlásil na dopravním úřadě, tam mi poradili, abych víc předal policii. Policie ve Varnsdorfu se mi ovšem vysmála, že toto řešit nebudou, prý ať si nechám ekolikvidaci udělat načerno, že jsem jen šetřílek a nechci za toto zaplatit. Můžete mi poradit, jak mám v tomto případě postupovat dál? Předem děkuji za odpověď. Děkuji, Milan

ODPOVĚĎ:
Pokud jste si jistý, že zmocněnec nekonal podle svých povinností a Vám v tomto důsledku vznikla nějaká škoda, můžete ho žalovat a vyžadovat po něm náhradu škody. Policii byste auto měl nahlásit, aby bylo např. podle čísla motoru,  auto v hledání Policií (pokud policie ve Varnsdorfu není ochotná konat, vyřiďte záležitost na jiné služebně).
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.