Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Moje babička zemřela náhle 1.4.tohoto měsíce a samozřejmě jak to bývá žádná závět teda tím pádem není. Babička má syna a dceru já jsem její vnuk. V bytě po babičce jsem já jako jediný trvale hlášen už od svých 15 let dnes je mi 36 proto se chci zeptat, jaká mám práva a vším tímto spojené ohledně tohoto bytu. Co se týká pohřbu je vše psané a podepsané mojí rukou.

Ptám se z toho důvodu že jsem zaslechl od mé mamky, která je dcerou že byt chtějí prodat což se mi vůbec nelíbí. Nezávisle na tom jsem zaslechl od lidí že na byt nějaké právo mám, protože jsem tam trvale hlášen. Děkuji, Mirek

ODPOVĚĎ:
Z trvalého bydliště Vám neplynou žádná práva a povinnosti. Je to jen evidenční údaj.
Dědit budou děti zůstavitele a ti jsou oprávněni s dědictvím nakládat podle svého uvážení. Pokud nemáte ani nájemní smlouvu jako titul opravňující užívání nemovitosti, tak je mi líto, nedá se s celou situací nic dělat a pokud s tím nebudou dědicové souhlasit, nemůžete v bytě ani bydlet.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.