Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Můj dotaz souvisí s pronájmem bytu přes realitní kancelář. Bydleli jsme v pronájmu, kde nám smlouva na dobu určitou končila k 1.2.2011. Nehodlali jsme smlouvu prodlužovat, a proto jsme hledali nový byt. Přes internet jsme našli, kontaktovali realitního makléře, který s námi šel na prohlídku bytu, který měl být volný od 14.2.2011. Řekl, že jsme byli první zájemci, a že máme čas na rozmyšlenou a pokud se rozhodneme, že byt chceme, zruší ostatní zájemce.

Rozhodli jsme se, že ano, s tím, že nám pán řekl, že tedy ok, a že domluví s majitelkou bytu termín podpisu nájemní smlouvy a dá nám vědět. Neozýval se, a tak jsem mu psala e-mail, ve kterém jsem se připoměla a dotázala se na datum, kdy podepíšeme nájemní smlouvu. Makléř mi odepsal, že si majitelka bytu vybrala někoho jiného. Kdybych se sama neinformovala, tak ani nevím, že tedy se nestěhujeme. Nyní tedy jsme bez bytu, a musíme bydlet u rodičů. Díky tomu, že nás makléř neinformoval, jsme přišli o další možnosti jiných pronájmů bytů. Jak v tomto případě postupovat? Děkuji. Barbora

ODPOVĚĎ:
Ve Vašem případě doporučuji pokusit se domluvit s realitním makléřem na případné náhradě škody. Pokud to nebude možné, máte jedinou možnost, a to obrátit se s žalobou na soud, kde budete muset prokázat výši škody, a zavinění Vašeho realitního makléře.
Trvání soudního řízení je v průměru 3 roky v prvním stupni, kde se s největší pravděpodobností bez kvalifikovaného právního zástupce z řad advokátů neobejdete.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.