Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Můj syn měl autonehodu. Druhý řidič po něm požaduje proplacení předčasného ukončení jeho úvěrové smlouvy. Prosím o odpověď, zda má na toto nárok? Smlouvu jsme neviděli, ale měla být naúvěr na auto, které bylo totálně zničené. A proto byla úvěrová smlouva předčasně ukončena. Bylo to v podmínkách smlouvy.

Syn dostal rozhodnutí soudu, kde je vše podrobně popsáno. O leasingu se tam vůbec nepíše. Viníkem nehody je syn. Chtěla jsem se poradit, zda se máme odvolávat. Děkuji, Danuše

ODPOVĚĎ:
Doporučila bych obrátit se na právního zástupce, který si předmětné dokumenty převezme a zhodnotí, o jakou záležitost se jedná. Z Vašeho dotazu se jednání druhého řidiče jeví jako oprávněné (protože předčasné ukončení leasingové smlouvy a sankce z toho plynoucí mohou být považovány za škodu, která vznikla v důsledku nehody druhému řidiči), ale to nic nemění na tom, že odvolání můžete podat, pokud zjistíte důvod – např. pochybení soudu nebo nedostatečné provedení důkazního řízení.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.