Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
V roce 2005 mi byly soudně zrušeny a ukončeny všechny žaloby od dopravního podniku kvůli promlčení, ale nyní opět dopravní podnik žádá zaplacení všech dříve zrušených pohledávek a vše předal exekutorovi. Má na to právo a mohu se nějak bránit? Děkuji za odpověd, Eva


ODPOVĚĎ:
Pokud dopravní podnik již jednou neuspěl s žalobami na zaplacení pohledávek, vznikla právní mocí příslušných rozhodnutí překážka věci projednané a dopravní podnik nemůže stejného člověka se stejným nárokem žalovat znovu. Pokud nedojde k obnově řízení a v ní nebude vysloveno, že dřívější rozhodnutí je zrušeno (tedy pokud ebude dopravní podnik mít rozhodnutí soudu, v němž ve světle nových důkazů byly nároky přiznány), není možné exekučně pohledávky vymáhat. Pokud Vás kontaktoval exekutor, předložte mu předmětná rozhodnutí soudu, podle nichž dopravní podnik nemá nárok na vymáhání svých pohledávek, a dožadujte se, aby Vám bylo prokázáno, z jakých důvodů dopravní podnik nároky uplatňuje opakovaně.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.