Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Od roku 2002 do 2005 jsem studoval bakalářské studium na VŠE v Praze. Studium jsem nedokončil. Následně jsem studoval bakalářské studium na Univerzitě Hradec Králové v letech 2006-2009, přičemž jsem toto studium ukončil řádně. Poslední 2 roky jsem platil poplatek za překročení standardní délky studia + 1 rok. Od roku 2009 studuji na Univerzitě Hradec Králové navazující magisterské studium.

V lednu 2011 mi přišlo oznámení, že vzhledem k překročení délky studia jsem povinen platit poplatek za překročení standardní délky studia + 1 rok. Rád bych se Vás zeptal, zda jsem povinen platit opět poplatek za překročení studia i při magisterském studiu. Domnívám se, že povinen nejsem, protože jsem nepřekročil standardní délku studia v magisterském programu (jen v bakalářském – za toto překročení jsem navíc již jednou zaplatil).
Dále bych se Vás rád zeptal, jak je definován účel poplatku za překročení standardní délky studia. Z výše uvedeného mi vychází, že jakmile student i jen jedenkrát školu nedokončí a studium trvalo více než 1 rok a pokračuje jinde, okamžitě bude vždy platit. Děkuji, Tibor

ODPOVĚĎ:
Bakalářský studijní program můžete studovat maximálně 4 roky, a navazující magisterské maximálně 3 roky. Nadto jste již povinen platit poplatky za prodloužení studia. Pokud jste v navazujícím magisterském programu tyto tři roky nepřesáhl, nebo Vaše studium trvá max 7 let (což netrvá) tak platit nemusíte. Z Vašeho dotazu však vyplývá, že Vaše celková doba studia překročila 7 let, takže jste povinen platit za prodloužení studia i teď.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.