Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Moje manželka si u firmy Cofidis vzala opakovaně půjčku, kterou není schopna uhradit a já sám musím splácet její dřívější dluhy. Moje žena je v invalidním důchodu, její nemoc je psychického rázu. V listopadu minulého roku jsem podal návrh na omezení její způsobilosti, dle informace ze soudu by toto mělo proběhnout během tří až čtyř měsíců. Na dotaz u společnosti Cofidis nám bylo řečeno, že součástí splátky je pojištění.

Na webových stránkách této společnosti k půjčkám je uvedeno "Cofidis za Vás zaplatí aktuální dluh v případě úplné a nezvratné ztráty samostatnosti". Chtěl bych se Vás zeptat, zda toto platí pro případ mé manželky, když dojde k výše uvedenému omezení způsobilosti za předpokladu, že budeme do té doby splácet měsíční částku. Děkuji, František

ODPOVĚĎ:
Z Vašeho dotazu usuzuji, že se dané prohlášení vztahuje na Váš případ, ale konkrétní podmínky, za kterých tato společnost tuto možnost svým klientům umožňuje nemohu vědět. Vše bude uvedeno ve smlouvě a rovněž v obchodních podmínkách dané společnosti. Ty má každá společnost jiné. Doporučuji je tedy prostudovat, a s ohledem na stav Vaší manželky se případně pokusit s danou společností domluvit.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.