Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Syn jel v roce 2007 načerno a pokutu neuhradil. Přišel mu paltební rozkaz, proti kterému jsme se odvolali - tedy nikoliv proti skutečnosti, protože se přestupku dopustil, žádali jsme však splátkový kalendář, protože je student a může dluh hradit pouze z brigád. Toto jsme napsali tajmnici soudu na Praze 3 i zástupkyni žalobce DP.

Na žádný dopis jsme nedostali dopověď a nyní syn dostal rozsudek, musí uhradit přes 9000,-. Kč. Proti rozsudku není odvolání. Neexistuje povinnost pro právníka žalobce na žádost o splátkový kalendář alespoň odpovědět? Děkuji. Eva

ODPOVĚĎ:
Povinnost právníka žalobce v tomto případě neexistuje. Váš syn porušil povinnost a je povinen uhradit vzniklé náklady. Věřitel nemá povinnost připustit splácení postupně dle splátkového kalendáře.
Dopis zaslaný soudu soud zřejmě zařadil do spisu. Pokud jde o rozsudek, předpokládám, že jste dostali předvolání k jednání. Avšak i kdyby ne, nedoporučuji Vám podnikat další kroky, neboť je zřejmé, že syn je povinen pokutu uhradit, a zároveň že věřitel na dohodu nepřistoupí. Jen by to zvýšilo náklady na právní zastoupení, které by v konečném důsledku byl povinen uhradit Váš syn.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.