Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Dne 16.12.2010 jsem si zakoupila výrobek na předváděcí akci,která se konala v místní restauraci. Po zralém uvážení jsem se rozhodla písemně doporučeným dopisem od smlouvy odstoupit. Toto jsem učinila dle paragrafu občanského zákoníku č. 57. To znamená bez udání důvodu ve lhůtě 14 dnů. Prodavající však zareagovala tak, že mi písemně sdělila, že na vracení výrobku nemám nárok, protože si restauraci, ve které se předváděcí akce konala zaregistrovali na živnostenském úřadě jako svou provozovnu na tento jediný den. Tato firma podle mého názoru obchází zákon a bez jakehokoliv upozornění se plnění dle občanského zákoníku snaží zbavit. Ráda bych proto znala váš názor,zda mohu i nadále usilovat třeba i právní cestou o vracení výrobku prodávajícímu. Děkuji, Zuzana


ODPOVĚĎ:
Dle mého názoru jde jednoznačně o obcházení zákona, a to konkrétně ustanovení ochraňující spotřebitele. Domnívám se, že se můžete bránit právní cestou, tedy žalobou k soudu.
Rozhodně Vám ale doporučuji zvolit si právního zástupce z řad advokátů, neboť půjde o právně složité dokazování.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.