Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
V současné době řeším partnerský trojúhelník. Můj partner mě podváděl s vdanou paní. S touto paní jsem mluvila a chtěla, aby mi sdělila pravdivé informace o jejím utajovaném vztahu s mým partnerem s tím, že pokud nebude mluvit pravdu a pokud dál bude kontaktovat mého partenera, oznámím její nevěru jejímu manželovi. Tato paní mě chce žalovat za vydírání. Je to možné a uspěla by? Dále jsem kontaktovala mého partnera z jemu neznámého čísla a vydávala se za jeho milenku. On na to "naletěl" a začal se mnou komunikovat, tím se mi vlastně přiznal k nevěře. Jeho milenka mě chce žalovat, za to, že jsem se za ni vydávala. Uspěla by? Předem děkuji za informace. Gizela


ODPOVĚĎ:
O vydírání se v tomto případě nejedná. Vydírání je trestný čin a při posuzování toho, zda došlo k naplnění skutkové podstaty tohoto trestného činu je zohledňována nebezpečnost jednání pro společnost, což v tomto případě splněno není.

Milenka Vašeho partnera by Vás mohla jedině žalovat za porušení soukromí. Vydáváním se za osobu jinou jste porušila její osobnostní práva. Vzhledem k situaci, kdy osoba, jejíž osobnostní právo bylo porušeno neoprávněným použitím jejího jména, je osobou porušující morální zásady společnosti, by pravděpodobně s žalobou na Vás neuspěla, ale vyloučeno to zcela není, záleželo by na předložených důkazech.

Nevěra je jednáním porušujícím zásady manželského a rodinného práva a byla by přitěžující okolností v případě rozvodu a zjišťování příčin rozvratu manželství.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.