Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Zdědila jsem pozemeky po rodičích, na jednom z pozemků má obecní úřad postaven obecní vodovod. Na pozemku (orná půda) je stavba vodovodu (1963) a pozemek je oplocený (nepřístupný). Obec nám neplatí nájem (ani smlouva nikdy nebyla) a na naši žádost (lze doložit) o výměnu či prodej, nereagovala do loňského roku. Až po naší nové žádosti by byli ochotni situaci řešit. Máme si sami nabídnou cenu. A oni zváží, zda je to pro ně výhodné. Otázka zní, lze v prodeji a hlavně ceně nějak zohlednit předchodí roky? Obec má z vodovodu velký každoroční zisk. Rádi bychom pozemek prodali za 150,- až 200,- Kč/metr čtverečný. Ovšem některým zastupitelům se to zdá příliš. Prosím o radu, jak postupovat. Děkuji, Jamborová


ODPOVĚĎ:
Celá věc je na dohodě stran, ale pokud má obec z Vašeho pozemku zisk, tak cena není vysoká. Jde však o to, že právo věcného břemene k vodovodu již vydrželi. K vydržení dojde po 10 letech.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.