Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
S druhým manželem jsme se vzali v září 2009. Na ÚP kde žádám o přídavky na své dvě nezletilé děti z prvního manželství, po mě chtějí příjmy manžela od roku 2007 tudíž z období kdy jsme se ještě neznali. Protože podnikal a měl větší příjmy tak mě zanikl zpětně nárok na přídavky, které budu muset vrátit od doby co jsme manželé, nyní žádám znovu, ale protože se manželovi neodečítá z výplaty výše výživného co platí na dceru z prvního manžeství, tak se mu to bude počítat jako by měl celou výplatu jen pro nás a mě opět zanikne nárok na přídavky pro mé děti! Nyní si jeho bývalá manželka požádala o zvýšení výživného na jejich nezletilou dceru a soud po mě chce, mé příjmy jako manželky a ještě výši výživného co dostávám od mého bývalého manžela na naše dvě nezletilé děti! Tudíž je pravděpodobné, že po sečtení všech příjmů bude manželovi výživné zvýšeno. Jak mohu bránit to, co patří mým dětem aniž bych se musela na oko rozvést? Marta


ODPOVĚĎ:
Do Vašich příjmů patří všechny Vámi uvedené platby, takže je rozhodně musíte uvádět. Jste manželé, jedna domácnost, tudíž se ze zákona Vaše příjmy sčítají, a příjem se hodnotí z určitého, zákonem vymezeného období.

Pokud jde o zvýšení výživného u dcery manžela, tak doporučuji u soudu doložit všechny vyživovací povinnosti a také zdůraznit všechny platby, které máte na děti, které s Vámi žijí ve společné domácnosti. Všechny tyto skutečnosti by mohly vést k ponechání výživného na původní výši.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.