Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Chtěla bych vás poprosit o radu. Z důvodu úpadku firmy jsem dostala spolu s ostatními spolupracovníky výpověď ke dni 30.4.2010 s tím, že mi náleží odstupné ve výši 5 měsíčních platů. Z důvodu nedostatku finančních prostředků nám bude  odstupné vyplaceno pracovním úřadem, ale jen do výše 35.000,- a o to si máme jít zažádat zítra 1. června 2010 a zbylé dva platy po insolvenčním správci.
Při převzetí výplatní pásky s výpočtem odstupného, mi ale bylo sděleno, že dva zbylé měsíce budou brány jako automatická pohledávka a že je zřejmě nedostaneme zaplacené. Proto se Vás chci zeptat do jaké doby mi musí být zaplaceno odstupné a jak se mám bránit? V dnešní době přece jen dvacet tisíc je dvacet tisíc, což není málo peněz. Moc děkuji za odpověď, Laura


ODPOVĚĎ:
Firmě, která je v úpadku, spravuje finance insolvenční správce. Ten rozhoduje o toku peněz a jejich poměrnému vyplacení věřitelům. Proto kontaktujte tohoto správce, a pokud s ním nebudete spokojena, tak se informujte na soudu, který tohoto insolvenčního správce jmenoval. Ti by Vám měli poskytnout všechny potřebné informace.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.