Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Přítelkyně v Praze prodala byt a koupila si zde parcelu kde začla stavět, vše je na její jméno, i finance byly pouze její, ale stavbu jsem prováděl já. Minulý rok jsem si našel jinou přítelkyni a já bych rád věděl, jestli mám nárok na podíl ze stavby.

Původně jsem za práci nic nechtěl, dům není dodělaný, po celou dobu co jsme spolu žili, tak mě přítelkyně i dost financovala a půjčila mi nemalou částku na zaplacení mých dluhů, máme na ni sepsanou smlouvu, že jí to splatím, ale nemám na to. Děkuji, Zdeněk

ODPOVĚĎ:
Zkuste si vyčíslit hodnotu práce, příp. materiálu, který jste při stavbě domu použil. Tuto cifru pak máte právo po přítelkyni požadovat. Všechno je ale otázka dokazování a pokud by mezi Vámi a přítelkyní nedošlo ke shodě, mějte na paměti, že byste svůj nárok musel před soudem prokázat. V opačném případě spor ztratíte. Je také možné Vaši práci, kterou jste vyčíslil započíst s dluhem, který u přítelkyně máte. Jinými slovy dluh, který má Vám zaplatit ona za práci by se snížil o to, co Vy dlužíte jí. Zkuste jí takové řešení nabídnout. Pokud dohoda není možná, musíte se obrátit na soud, kde platí, že kdo trvdí, musí i prokázat.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.