Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Mám pronajaté nebytové prostory v jedné budově, kde je mimo jiné celkem 5 bytových jednotek. Jsem jediný, kdo má v budově nebytové prostory a podniká zde. Není měsíc, aby mi majitel budovy nevolal a to že nájemníci si na mne stěžují, že údajně porušuji noční klid či dělám nějaké výtržnosti, což je absolutní lež.

S pěti bytových jednotek jsou 3 byty obsazené stejnou rodinou, která při výměně názoru připustila, že nechce, aby v této budově kdokoliv podnikal a jakkoliv je "obtěžoval". Bohužel tato rodina se domluvila i se sousedy, kteří bydlí pod námi. Bohužel majitel budovy jim věří, prý že jsou ve většině. Mohu po majiteli či po nájemnících kteří nás pomlouvají žádat o náhradu škody či ušlý zisk, popř. je žalovat pro pomluvu a pak chtít náhradu? Děkuji, Viktor

ODPOVĚĎ:
Šířením nepravdivých informací dochází k porušování práva na ochranu osobnosti podle § 11 občanského zákoníku. Můžete požadovat upuštění od takového jednání, omluvu, finanční odškodnění. Požadavek finančního odškodnění můžete ovšem vznést pouze pokud Vám vznikla nějaká materiální škoda.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.