Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Otec má uzavřenou smlouvu s firmou Deredes s.r.o. (vymáhání dluhů), bohužel jsme s touto firmou nespokojeni, a nevíme si rady jak smlouvu zrušit a vypovědět. Smlouva je uzavřena tak, že pokud ji ukončíme z naší strany, musíme zaplatit 45% + 19% DPH z celkové částky, kterou vymáhají po dlužnících.

Tento krok se nám samozřejmě z Výše uvedeného důvodu nechce dělat. Před skoro 3mi měsíci nám z Deredes psali, že pokud nevymohou částku v rozmezí 8-12 měsíců, máme je kontaktovat a domluvíme se, jaké kroky provedeme dále. Bylo tak uděláno a jejich odpověď opět byla že nás žádají o strpení, že dělají co můžou. Myslím si že jen lžou, a nechci aby mi pak vypršela promlčecí doba. Smlouva je uzavřena od 7.1.2010 a dodnes vymohli pouze částku 2000kč, z toho jim šlo 1200kč jako provize, od té doby dostanu pouze odpověď na moji otázku co se děje, že dlužnice neplatí a že se domlouvají s advokátkou dlužnice. Navíc před nedávnem bez mého vědomí změnili úroky z prodlení platby, co jsme vyžadovali po dlužnici z 0,1% na 0,02%. To podle mě a údajů v uzavřené smlouvě je porušení smlouvy. Pokud je ve smlouvě domluveno, že informace nebudou sdělovány třetí straně, vztahuje se to i na právníka? Děkuji, Milena

ODPOVĚĎ:
Zřejmě je zbytečné psát, že uzavřená smlouva je nevhodně sepsaná.
Porušení smlouvy snížením požadovaných úroků přichází v úvahu pouze tehdy, pokud společnost nemá v obchodních podmínkách, že je snižování požadovaných úroků v její kompetenci. Pokud opravdu došlo k porušení smlouvy, můžete podle zákona odstoupit od smlouvy, aniž byste museli vyplácet smluvené částky.
Porušení mlčenlivosti se v případě, že smlouvu předložíte právníkovi, opravdu dopustíte. Pokud ve smlouvě ovšem není žádná sankce za toto porušení, tak se de facto nic nestane.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.