Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Chtěla jsem se zeptat, zda je možné dostat výpověď, když jsem na nemocenské. V prosinci 2010 jsem nastoupila do práce a v únoru mi končila zkušební doba. Šla jsem na nemocenskou a dali mi výpověď, kterou mi doručili až domů osobně, i když jsem ještě na nemocenské. Navíc mi zkušební dobu prodloužili o nemocenskou, kterou mi sami nařídili v prosinci, protože firma má povinnou dovolenou a já na ni neměla nárok. Ráda bych tedy věděla, zda mohou zkušební dobu prodloužit a zda mi mohou dát výpověď, když jsem ještě na nemocenské. Děkuji, Daniela


ODPOVĚĎ:
Zaměstnavatel může ukončit pracovní poměr v době dočasné pracovní neschopnosti zaměstnance až po uběhnutí prvních 14 dní této doby a to bez udání důvodu a v období od 1. ledna 2011 je to 21 dní.
Pokud Vám byla dána výpověď a nikoliv Vám byl pracovní poměr okamžitě zrušen, tak Vám začíná běžet nejméně dvouměsíční výpovědní lhůta  a to prvním dnem kalendářního měsíce následujícího po doručení výpovědi.
Do výpovědní lhůty se nezapočítává doba pracovní neschopnosti, tudíž po návratu do práce budete muset odpracovat nejméně 2 měsíce.
Zkušební doba se též prodlužuje o dobu pracovní neschopnosti.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.