Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Mám dotaz zda je možné snížit si nájemné na minimum třeba 1,- Kč pokud pronajímatel převezme závazky firmy, který nyní nový nájemce (právní firma), kdysi poskytl jako fyzická osoba (nyní jednatel právní firmy) půjčku? Je možné tímto splácet jakoby pohledávku vůči němu? Jsem pouze zaměstnanec a jednatel mě nutí toto dát do účetnictví. Nechci aby se pak jakýkoliv problém svezl za mnou jako za účetní firmy. Mám pocit, že jde pouze o tah, kde si chtějí snížit DPH a nevím jak se k tomu postavit, aby to bylo dobře. Předem Děkuji Petra P.


ODPOVĚĎ:
Teoreticky by bylo možné, aby dlužník uznal závazek a splácel ho formou úplného odpuštění nájemného na určitou dobu, ale musely by stoprocentně odpovídat strany této dohody se stranami závazkového vztahu, z něhož dluh vznikl.
Pokud jako účetní máte doklady o takové dohodě a výslovný (nejlépe písemný) pokyn jednatele k takovému účtování můžete tak konat.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.