Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
V květnu letošního roku jsme od města zakoupili do osobního vlastnictví nájemní městské byty. Nyní se provedly výkopy ve vzdálenosti asi tak 15 metrů od našeho domu, s tím, že v tomto výkopu je porušená přípojka na pitnou vodu a my coby noví vlastníci bytů jí prý musíme zaplatit. Jedná se přibližně asi o 15 tisíc korun. Naše byty máme v osobním vlastnictví, ale ještě nemáme založené společenství vlastníků, čekáme na postup města, bylo nám přislíbeno, že město coby původní vlastník, vše se vznikem společenství vyřídí. Městem jsme byli obeznámení, že jsme současně s byty zakoupili i pozemek pod domem, ale nikoliv vedlejší pozemek, který je města, tudíž není nám zřejmé, proč bychom my, vlastníci bytů, měli platit přípojku,která spadá do pozemku města a městu platíme za vodu. Bylo nám řečeno, že dokud tuto opravu nezaplatíme, oprava přípojky vody nám nebude provedena. Děkuji, Olda


ODPOVĚĎ:
Vodovodní přípojka má zpravidla jednoho vlastníka, a pozemek, na kterém je položena jiného vlastníka. To je zcela normální situace, a v tomto ohledu se zřizují četná věcná břemena na toto právo. Vodovodní přípojka je zřizována ve Váš prospěch, bude sloužit Vám. Město pouze dovolilo umístění této přípojky na svůj pozemek. Proto je na Vás, abyste tuto přípojku financovali.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.