Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Existuje nájemní smlouva na hřiště mezi fotbalisty Sokola a správcem hřiště. Její platnost vypršela a nebyla prodloužena nebo změněna. Domluva byla, že se smlouva změní, ale dřív než k tomu došlo, správce požadoval soudně zaplatit pronájem za dobu, kdy smlouva už neměla platit, Luboš


ODPOVĚĎ:
Zákon stanoví jasné pravidlo: Užívá-li nájemce věci i po skončení nájmu a pronajímatel proti tomu nepodá návrh na vydání věci nebo na vyklizení nemovitosti u soudu do 30 dnů, obnovuje se nájemní smlouva za týchž podmínek, za jakých byla sjednána původně. Nájem sjednaný na dobu delší než rok se obnovuje vždy na rok, nájem sjednaný na dobu kratší se obnovuje na tuto dobu.

Záleží tedy na tom, zda jste hřiště i nadále užívali jako doposud, a zda proti tomu nepodal správce návrh na vyklizení. Pokud jste hřiště normálně užívali dál a správce návrh na vyklizení nepodal, smlouva se ze zákona prodloužila a Vy jste povinni platit nájemné. Pokud jste hřiště již neužívali a vyklidili, tak již smlouva vypršela a další nájemné platit nemusíte.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.