Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 1.00 (2 hlasů)
Na 2.4.12 správní odbor nařídil druhé jednání ve věci mého domnělého přestupku. Jelikož 2.4.12 jsem onemocněla, tak tentýž den jsem odeslala doporučeným dopisem kopii neschopenky a tím omluvila nepřítomnost. Dne 2.4.12 se odehrálo jednání bez mé účasti a snaživá uřednice ještě tento den udělala rozhodnutí a odeslala ho doporučeným dopisem.

Ovšem dopis adresovala na adresu mého trvalého pobytu a nikoliv na adresu, která byla uvedena na neschopence (uvedla jsem tam adresu, kde se budu zdržovat během nemoci). 17.4.12 kdy jsem byla na kontrole jsem dopis vyzvedla. Zajímá mne od kdy se počítá doba pro odvolání proti rozhodnutí. Je to desátý den kdy nastané tzv. fikce doručení nebo je to den, kdy mi doručovatelka dala do schránky oznámení o uložení zasílky? Děkuji, Anežka

ODPOVĚĎ:
V okamžiku, kdy jste zjistila, že jste nemocná, jste měla zavolat nebo napsat e-mail na příslušný úřad a omluvit svou nepřítomnost.
Rozhodnutí o přestupku se doručuje do vlastních rukou (§ 72 odst. 1 správního řádu ve spojení s § 19 správního řádu a § 51 zákona o přestupcích) s možností náhradního doručení. Je doručeno dnem, kdy jste si jej vyzvedla, nejpozději 10. dnem úložní lhůty; a také tento den určuje začátek běhu lhůty k podání odvolání (počítáno od následujícího dne).
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.