Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Před 4 lety jsme si nechali vyrobit dřevěná okna ( firma HON). Teď po 4 letech se nám ozvala firma, že je na oknech špatný lak neodolávající UV záření (jde o obrovskou reklamaci postihující mnoho lidí - po dobu 2 let dodavatel laku dodával nekvalitní lak.). Chtějí pohyblivé části oken demontovat, aby zbavili okna starého laku a nově natřeli. To celé na našem pozemku, ve svém zahradním stanu. Díky této akci budeme mít velmi zásadním způsobem zasáhnuto do soukromí. Týden, se nám budou po domě pohybovat cizí lidi a dům nebude adekvátním způsobem zabezpečen. Dá se nějakým způsobem nesouhlasit nebo finančně kompenzovat toto nepohodlí a velkou prašnost, úklid a případnou velkou spotřebu energie? Děkuji za odpověď. Radka


ODPOVĚĎ:
V případě reklamace můžete žádat slevu z ceny namísto opravy. Požadujte tedy finanční obnos místo výměny laku, pokud o to máte zájem. Náklady, které souvisí s opravou vadného zboží, hradí ten, kdo tuto vadu způsobil. Vy jste měli smlouvu s dodavatelem oken, takže Vás další smluvní vztahy této firmy nemusí zajímat. Můžete tedy po dodavateli oken požadovat náhradu za úklid a spotřebu energie. Pokud jde o nepohodlí, souhlasím s Vámi, že jde o citelný zásah do Vašeho soukromí, ale finanční odškodnění se bude odhadovat těžko. Pokud nedojde k domluvě, jedinou cestou je žaloba k soudu.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.