Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Byla nám provedena nekvalitní rekonstrukce bytu. My jsme odstoupili od smlouvy s danou stavební firmou a odmítli jsme doplatit doplatek, jelikož náklady na opravy budou určitě vyšší než doplatek, který bychom měli doplatit. Rozhodli jsme se nevymáhat náklady za/na opravy nekvalitně provedené rekonstrukce.

Stavební firma po nás ovšem neustále vymáhá doplatek a vyhrožuje soudem. Pokud stavební firma dá tuto věc k soudu, stačí jako svědectví nekvalitně provedené rekonstrukce naše fotky - nejsou na nich datumovky, ale v PC je datum vidět - nebo je nutné mít nějaký papír/posudek od soudního znalce? Opravy nás budou stát dost peněz a raději bychom investovali peníze do oprav bytu než do soudního znalce a soudů. Byla by u soudu uznána výpověď/svědectví mého partnera, se kterým žijeme ve společné domácnosti? Děkuji, Pavlína

ODPOVĚĎ:
Nejdříve je třeba zhodnotit, zda jste odstoupili úspěšně - tedy zda odstoupení od smlouvy bylo doručeno a vady provedení byly řádně vytknuty. Je třeba, aby se jednalo o natolik zásadní vady, že odstoupení bylo jedinou možností jak předejít dalším škodám.
Předtím než bude zasaženo do nekvalitně odvedených částí bytu, doporučuji zajistit dobrozdání znalce, který zhodnotí, v jakém stavu stavba je. Dobrozdání nemusí vytvořit pouze soudní znalec, ale může i osoba, která je odborně vzdělaná (doporučuji ovšem osobu odlišnou od firmy, která bude opravy provádět).
Svědectví partnera není vhodné jako jediný důkaz, není zcela objektivní.
Osobně doporučuji, abyste nešetřili za odborníky a zmíněné vyjádření si zajistili. Následně jej doporučuji poslat firmě, která zakázku neprovedla kvalitně.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.