Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Chci žalovat mého známého, který bez mého vědomí uveřejnil moje grafiky na svých nově zřízených internetových stránkách. Scany kompletních stránek jsem si zajistil (stránky mám oskenované za každý měsíc jejich existence). Ale mám obavu, pokud s tím půjdu k soudu, aby to bylo průkazné a aby žaloba nebyla zamítnuta pro nedostatek důkazů.

Chci se zeptat, zda-li tento důkazní materiál postačí. Nebo mám vyhledat někoho, u koho bych si měl stránky dát ověřit, tak aby případná žaloba byla, v tomto ohledu, neprůstřelná. Ptal jsem se u čtyř notářů, ale žádný to nedělá. Děkuji, Zdeněk

ODPOVĚĎ:
Můžete se zkusit obrátit spíše na IT odborníka a poradit se s ním, zda lze zajistit další důkazní materiál. Dle mého názoru ale de facto nelze zajistit jiný důkazní materiál (vyjma svědeckých výpovědí). Stránky tedy uložte do počítače, stránky si vytiskněte s označením data a času a vytiskněte si i zdrojový kód stránek.
Je důležité, aby bylo nepochybné, že se jednalo o web vašeho známého a jeho jednáním bylo porušeno Vaše autorské právo.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.