Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Již 5 rokem žiji ve společném domě s rodiči mého přítele, mám zde trvalé bydliště. Dům patří otci mého přítele, nabyl jej před uzavřením manželství. Přítel začal před 13 lety s ústním souhlasem svého otce rekonstruovat podkroví domu - kompletně jej zateplil , osadil okny, zbudoval koupelnu a vytvořil tak v patře domu samostatný byt. Společně s přítelem a jeho rodiči jsme zrekonstruovali zahradu a i jinak investovali do nemovitosti, vše v dobré víře , že dům na mého přítele, který je jediným potomkem,bude přepsán.

Nyní ovšem začal otec mého přítele vyhrožovat, že dům prodá a nás vystěhuje a že nemáme na nic nárok. Opravdu na nic nemáme nárok? A dům může tchán bez našeho vědomí a jakéhokoliv nároku prodat bez našeho souhlasu. A i bez souhlasu své manželky? Děkuji, Hana


ODPOVĚĎ:
Vzhledem k tomu, že dům je Vašeho tchána výlučným majetkem, tak nemusí žádat nikoho, a to ani manželku, o souhlas s prodejem.
Pokud má Váš přítel doklady od investic do domu, může je po otci vymáhat jako bezdůvodné obohacení. Upozorňuji ale, že skutečné prokazování 13 let starých investic před soudem by bylo velmi složité a zdlouhavé.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.