Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Vlastním rodinný dům s otcem na půl. Oba v něm bydlíme. Před 3 roky se k nám zpátky přistěhoval můj bratr se svojí přítelkyní. Můj bratr má trvalé bydliště v domě ona ne, ale o nic se nastarají a nepřispívají na provoz domu. Náš otec se k tomu moc nevyjadřuje a tak veškeré výdaje a údržbu domu platím já s otcem. Mému bratrovi je 26 let a je vydělečně činný. Nechce se samozřejmě odstěhovat, protože zde nemá žádné výdaje. Mám jako spoluvlastník domu nějaká práva nechat bratra soudně vystěhovat? A musím mu zajistit náhradní bydlení? Děkuji, Bohdana


ODPOVĚĎ:
Náhradní bydlení zajišťovat nemusíte a bratra můžete vystěhovat zcela bez problémů. Můžete na něj zavolat Policii, aby ho vyzvala k opuštění nemovitosti, kterou neoprávněně užívá a která dohlédne na to, aby dům opravdu opustil, navíc sepíše i záznam o úkonu a to se bude hodit do případného soudního řízení. V krajním případě podejte návrh na soud na vyklizení nemovitosti.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.