Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 2.00 (1 hlas)
Dne 16.9.2010 jsem předal svoje auto fabia do servisu. 20.9.2010 mi opravář sdělil, že auto bylo z jeho servisu ukradeno. Neměli jsme spolu sepsaný protokol o předání auta. Před policií ovšem krádež auto z jeho servisu hlásil. Je to v jeho trestním oznámení uvedeno a též v mém úředním záznamu o podaném vysvětlení. Bohužel moje auto není pojištěné ani není pojištěn opravář ( jak jsem s hrůzou zjistil). Opravář mi zatím slíbil náhradu, pokud se auto nenajde, ale tuším problémy. Dle mého odhadu podle trhu ojetin má moje auto cenu 100 000,- KČ.V tom se už s opravářem neshodujeme. Prosím o právní radu. Jek mám postupovat vůči opraváři auta ? Jakým způsobem od něj mohu požadovat náhradu škody ? Jsem toho názoru, že za auto odpovídal po dobu opravy opravář. Proto si myslím, že bych měl auto, nebo adekvátní peněžní náhradu požadovat po něm a nemuselo by mne zajímat kdy policie případ uzavře. Jde mi o co nejmenší finanční náklady, v současnosti jsem bez zaměstnání. Děkuji předem za odpověď a za pomoc. Alois


ODPOVĚĎ:
Cesta je jenom jedna – vyžadovat náhradu škody soudní cestou. Váš nárok je prokazatelný, existují záznamy, ze kterých lze usoudit, že auto bylo předáno do servisu a bylo ukradeno.
Odpovědnost za převzatou věc nese opravář.
Takže ho žalujte a požadujte náhradu škody, cena auta bude stanovena znaleckým posudkem (který si můžete pořídit sám na své náklady a nebo znalce pověří soud).
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.