Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Před měsícem nám zemřel tatínek v nemocnici. Před tím asi rok žil u jedné paní, kde má hlášený trvalý pobyt (Praha), ale než ho odvezli do nemocnice, přestěhoval si některé věci k jiné paní do Benešova. Ta má v současné době jeho doklady (kartička pojišťovny, platební karta, doklady od vozidla, smlouva na peníze, které půjčil atd.) Paní slíbila, že nám jeho věci předá a chce k předání právníka. Zatím setkání stále oddaluje. Je potřeba k předání věcí právník, nebo stačí jen svědek? A co když se s ní na setkání nedohodneme? Máme počkat, až na výzvu notáře k sepsání majetku po otci a říct mu, že jeho věci jsou u této paní? Ani jedna z nich nám, jeho věci nevydala a nevíme jestli u té první ještě něco má. My (jeho děti) bydlíme na moravě. Jak dlouho to trvá, než nás notář vyzve? Děkuji, Zdeněk


ODPOVĚĎ:
Přdání věcí zesnulého z úschovy není potřeba právník. Doklady dané paní nejsou vcelku k ničemu, takže není důvod, aby je zadržovala. Pokud chcete věc řešit neprodleně, můžete požádat Policii o zásah v této věci, protože doklady otce budete potřebovat pro notáře a když je u sebe budete mít, celé řízení se urychlí.
Ale klidně můžete počkat na jednání notáře a domluvíte se s ním na dalším postupu. Notář začne šetření vést do 1, nejpozději 2 týdnů.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.