Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Jsem nájemník bytu v horním patře domu a během poslední bouře s větrem mi přes střechu do bytu začala protékat voda. Tekla po stěnách a také intenzivně kapala ze stropů, v pokoji jsem měl půlcentimetrovou vrstvu vody. Když jsem to oznámil majiteli, šel se podívat na střechu a pak zkonstatoval, že žádnou závadu nenašel a na takové bouře prostě střecha nebyla dimenzována. Prý je to výjimečná situace a je to to samý, jako když někomu voda zaplaví sklep a dál to nechce řešit. Jak v takový situaci postupovat? Děkuji, Norbert


ODPOVĚĎ:
V prvé řadě trvejte na odstranění závady, třeba i písemně, pokud máte dojem, že to majitel nebude reflektovat. Máte také právo na slevu z nájmu, pokud to ztížilo užívání Vašeho nájemního bydlení. Pokud ovšem nebude pronajimatel spolupracovat, můžete se pouze obrátit na soud s žalobou na náhradu škody. Je však nutné, abyste mohl všechny skutečnosti prokázat. Proto si důsledně veďte fotodokumentaci a k případnému ústnímu jednání s pronajimatelem si přizvěte svědka.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.