Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Nechala jsem u sebe bydlet známou, ta ale přestala platit inkaso a mě tvrdila že je zaplacené, když jsem to zjistila vše jsem poplatila a s dotyčnou sepsala směnku.Jelikož to nebylo jen za jeden měsíc a také přišly nedoplatky, směnka je na 16 000kč s tím, že se odstěhovala. Směnka byla splatná do 2.7.2010, ale ona mě do telefonu řekla, že mě nic nezaplatí a já nevím kde tady bydlí. Na směnce mám její trvalé bydliště které je na Slovensku + rodné číslo a číslo občanského průkazu.Vím, že bydlí ve stejném městě protože tu chodí její dcera do školy. Můžete mi poradit jak dál postupovat? Děkuji, Martina


ODPOVĚĎ:
Je dost pravděpodobné, že Vaše známá bude mít v republice zařízený přechodný pobyt, takže doporučuji podat návrh na soud na vydání směnečného platebního rozkazu.
Vaší povinností není znát bydliště svého dlužníka. Soud by v evidenci obyvatel měl být schopný ji dohledat nebo se směnečný platební rozkaz pokusí doručit na slovenskou adresu. Samozřejmě by bylo lepší její adresu znát, ale nemožné po Vás nikdo chtít nemůže.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.