Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Jak má postupovat zaměstnavatel při podezření na týrání (odepření stravy, lékařského ošetření, omezení osobní svobody) zaměstnankyně vlastním manželem? Je pravděpodobné, že při výpovědi u Policie tato žena vše popře. Děkuji, Eva

ODPOVĚĎ:
Buď se můžete snažit pomoci jí a např. zprostředkujete návštěvu neziskové organizace specializované na pomoc týraným ženám (např. ROSA) a citlivě jí pomůžete se z tíživé situace dostat, tak že následně bude schopná převzít odpovědnost za svůj život a jednat anebo pokud máte reálné důkazy prostě podáte trestní oznámení, které může a nemusí přinést žádný výsledek (i nepřímé důkazy mohou vést k odsouzení podezřelého z trestného činu).
Případy domácího násilí nejsou případy pro možnost právního zásahu, ale případy pro pomoc psychologickou oběti domácího násilí, která následně bude sama schopna konat právně (rozvod, předběžné opatření podle § 76b občanského soudního řádu, vykázání ze společného obydlí apod.)
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.