Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Partner měl před dvěma lety nehodu, z místa odjel a nyní po něm chce jeho pojišťovna zaplatit škodu ve výši 27.000 Kč za opravu zábradlí na mostě. Zdá se nám to však hodně. Ostatně i ostatním lidem z vesnice, kteří následnou škodu viděli. Přesvědčují nás, abychom si nechali předložit náklady na opravu škody.

Ředitelství silnic a dálnic ŘSD totiž v té době opravovala zábradlí na obou stranách mostu a myslíme si, že je možné, že zaúčtovali právě obě strany. Dá se tedy záznam o opravě nějak dohledat? Fotky z místa nehody má Policie České republiky. Zábradlí se "jen ohnulo". Má tedy přítel nějakou šanci snížit výši škody? Ingrid

ODPOVĚĎ:
Jednejte s ředitelstvím silnic a dálnic a prokázání škody požadujte. Šance na snížení tady určitě je a nenechte se zastrašit, pokud Vám bude vyhrožováno soudním řízení – i tam by totiž musela být škoda jasně a konkrétně prokázána (a pokud se Vám ŘSD snaží donutit k vyšší úhradě než byla skutečná škoda, usvědčili by ho z nepoctivosti vlastní důkazy a toho si bude samo dobře vědomo, takže soudit se hned tak nebude).
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.