Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
V roce 2006 jsme se přestěhovali do bytu RPG. Původními nájemníky jsme byli upozorněni, že dřevěná okna v tomto bytě jsou v tak dezolátním stavu, že při mytí oken nájemkyně nejednou málem vypadla. Problém jsme okamžitě řešili a dali jsme si plastová okna na vlastní náklady. Smlouva o provedených stavebních pracích byla podepsána společností RPG.

V součastné době společnost RPG dospěla k názoru o nutnosti výměny všech oken v našem panelovém domě a tyto výměny provádí. Dá se tedy říct, že nám tím dali zapravdu, pokud se týká účelnosti vynaložených nákladů. Máme nárok na vrácení peněz za plastová okna, které jsme si nechali udělat na vlastní náklady? Děkuji. Irena

ODPOVĚĎ:
Právo na náhradu těchto nákladů máte, avšak soudní nárok byl již promlčen v tříleté promlčecí době. Doporučuji se pokusit dohodnout na určité náhradě za tuto Vaši investici do bytu. Pokud však pronajimatel na dohodu nepřistoupí, nemáte u soudu šanci na úspěch.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.