Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Byl jsem zadržen ochrankou OBI jelikož jsem při placení jiného zboží z roztržitosti zapomněl zaplatit vrták, za 156 kč, který jsem měl v kapse, abych si mohl odnést ostatní zboží. Ochranka mne zastavila, upozornila mne na mou "krádež" a požádala mne abych jí následoval dozadu. Po pár krocích jsem toto odmítl a zastavil se. Bylo mi nabídnuto, že mám zaplatit 1000 Kč a nebo zavolají Policii.

Odmítl jsem a byl ochoten vrták doplatit - to odmítli oni a tak jsem odcházel, bylo mi fyzicky bráněno čtyřmi muži, kteří se mne v jedné chvíli snažili hrubou silou odtáhnout do zadního traktu budovy. To se jim nepodařilo, ale mám pohmožděné rameno. Kolega vše dokumentoval na mobil a byl také poškrábán na ruce ukrajinským zaměstnancem ochranky. Nejde mi o trestní oznámení - vzhledem k mé „krádeži“, ale jde mi spíš o precizní nápravu ze strany OBI a eventuelně jejich omluvu a důsledné proškolení členů ochranky. Poraďte mi prosím, jak bych měl postupovat a eventuálně, jestli jsem v právu. Byla přítomna Městská policie a já zavolal policii státní. Bude se to řešit jako přestupek a myslím, že Policie byla spíše na mé straně. Velmi je udivilo, že OBI požaduje 1000 korunový poplatek a následně pak nevolá Policii a pachatel může v klidu odejít. Taktéž jsem byl ten večer u lékaře a mám lékařskou zprávu, kde je popsána distorse ramene. Jsem bezúhonný občan, nikdy netrestaný, zaměstnaný a nikdy Policií za podobný, ani jiný skutek vyšetřovaný. Stalo se 1.8.2010. Děkuji, Jan.

ODPOVĚĎ:
Můžete upozornit vedení OBI na nestandardní postupy jejich ochranky a poskytnout jim kopii materiálu, který máte k dispozici. Pokud se jedná o Vaše zranění, můžete soudní cestou vymáhat po zaměstnavateli ochranné služby náhradu újmy na zdraví. Jiná cesta proti neurvalému chování těchto pracovníků bohužel nevede.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.