Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Bydlíme v bytovém domě, který patří rok novému majiteli. Nemohl se rozhodnout, jaké zvolí nové vytápění bytů a tudíž tu dodnes mrzneme, nevíme, kdy bude hotová přípojka horkovodu a výměník. Topíme kamny na propanbutan, abychom tu neumrzli, což se prodraží - 1 propanbutanová bomba vydrží 3-4 dny, když temperujeme na 17°C max.

Máme nárok na úhradu náhradního vytápění i prací spojených s rekonstrukcí a výměnu bojleru, které jsme provedli na vlastní náklady? Anna

Odpověď:
Pronajímatel  je  povinen předat nájemci byt ve stavu způsobilém k řádnému užívání a zajistit nájemci plný a nerušený výkon práv spojených s užíváním bytu.
Pokud jste potřeby oprav majiteli včas oznámili a pak je provedli sami, protože byl liknavý, máte nárok na náhradu nákladů. Co se týče neposkytování služeb (předpokládám, že se ve smlouvě zavázal k zajišťování přívodu tepla), můžete požadovat snížení nájmu. Obávám se ale, že ve výsledku Vám nezbude než si najít jiný nájem.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.