Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Pobírám náhradu za ztrátu na výdělku tzv. rentu, z pracovního úrazu. Nyní mi přišlo oznámení, že firma je v likvidaci s tím, že věřitelé se vyzývají, aby do tří měsíců přihlásili své pohledávky. Týká se toto oznámení i mne?

A pokud ano, lze pohledávku přihlásit formou dopisu, nebo je třeba použít nějaký speciální formulář, a co by tato přihláška event. měla obsahovat, aby byla pro likvidátora akceptovatelná. Děkuji, Gustav

ODPOVĚĎ:
Jakožto pobiratel renty jste také věřitelem zaměstavatele a proto se Vás výzva týká. Vaše pohledávky vůči zaměstnavateli je ona peněžitá renta. Pohledávku uplatníte pomocí přihlášky, kterou najdete na stránkách ministerstva spravedlnosti https://isir.justice.cz/isir/commo/stat.do?kodStranky=FORMULAR. Zde najdete nejen přihlášku, ale také pokyny k vyplnění. Za předpokladu, že byste si ani pak nevěděl rady, je možné se obrátit přímo na insolvenčního správce s prosbou o radu.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.