Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Bratrův advokát mi poslal návrh na majetkové uspořádání spoluvlastnických podílů a dal mi lhůtu 30 dní na odpověď. Odpověděla jsem ve stanovené lhůtě. V dalším dopise mi tento advokát zkrátil lhůtu na odpověď na 14 dnů. Ukládá zákon délku lhůty na odpověď? Přitom tento advokát mi odpověděl až po 2 a půl měsíci. Děkuji, Karla

ODPOVĚĎ:
Zákon nestanoví délku lhůty pro odpověď advokátovi. Lhůtu 30-denní i 14-denní lze považovat za lhůty obecně přiměřené. Tyto lhůty pro odpověď, které jsou advokáty uváděny, mají charakter „pořádkových“ lhůt, aby celé jednání urychlily. Ve Vašem případě by proto zmeškání lhůty nemělo mít žádné právní důsledky, můžete případně advokátovi protistrany napsat, že se vyjádříte do určitého data, pokud nechcete promeškání lhůty nechat bez povšimnutí.
Na lhůty je potřeba si dát pozor zejména v případech soudního řízení, kdy by promeškání lhůty stanovené soudem mohlo mít důsledky pro dané řízení.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.