Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
V přesně nezjištěné době od měsíce dubna 2010 do 7. 8. 2010 mělo docházet k odcizování nezjištěného množství nealkoholických nápojů z venkovní jednodveřové lednice na nápoje umístěné u novinového stánku. Na 16. 11. 2010 byl předvolán náš patnáctiletý syn na policii k podání vysvětlení ve věci Oznámení o možném odcizení nápojů.

Syn u policie i nám doma sdělil, že nikdy nic z lednice neodcizil, a pokud někdo tvrdil, že ho viděl, tak lže. K uvedené krádeži se přiznalo několik místních mladíků. Ke dni 2. 2. 2011 je však i přesto předvolán na přestupkovou komisi, že jako mladistvý se měl dopustit přestupku proti majetku podle § 50 odst. 1 písm. a) zákona č.200/1990 Sb., o přestupcích. S uvedeným obviněním syn nesouhlasí a nesouhlasíme ani my – rodiče. Může být syn obviněn zřejmě na základě pochybného tvrzení několika mladíků? Náš syn neměl nikdy žádné problémy se zákonem. Děkuji, Sylvie

ODPOVĚĎ
Syn se bude muset dostavit před přestupkovou komisi a uvést důkazy na svou obranu – a to třeba i poukázáním na pochybnost svědků, tak i jejich tvrzení samotných. Obvinění z trestného činu se nebojte. Od přestupkové komise se většinou věci nepředkládají státnímu zástupci, resp. soudu.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.