Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Vlastním pozemek, který sousedí delší stranou se silnicí a zasahuje cca 2 metry po celé délce pod asfalt. Chci na pozemek vjíždět osobním automobilem a na obecním úřadě po mě chtějí projekt a povolení od městského úřadu k vybudování sjezdu na danou komunikaci.

Já se však selským rozumem domnívám, že "budovat" nějaký sjezd nemusím, protože na rozhraní mého pozemku a silnice asfalt přece leží. A to, že přes příkop vytvořím přejezd je jen moje věc, protože je to vlastně jenom díra na mém pozemku, kterou si zasypu jako kteroukoliv jinou nerovnost na pozemku. Jak na tento případ hledí zákon? Mě se totiž nechce shánět nějaký projekt a obíhat úřady, protože mě to bude stát peníze. Navíc si myslím, že zasypat 2 metry příkopu, který je ještě k tomu na mém pozemku, nikomu neublíží. Vlasta

ODPOVĚĎ:
Pro připojení sjezdu na místní komunikaci je nutné požádat silniční správní orgán o povolení. Tento vydává své povolení ve spolupráci s dopravním inspektorátem Policie ČR. Stavební provedení vjezdu povoluje příslušný obecný stavební úřad a to i ve Vašem případě, když se jedná o Váš pozemek.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.