Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Bydlíme v domě o 24 bytových jednotkách ve vlastnictví – tedy v SVJ. Na základě schváleného rozhodnutí jsme nechali v uplynulém roce řádně vyvložkovat 3 komíny standardním způsobem, bez frézování, tedy za hospodárnou cenu.

Nyní se ujal vedení nový výbor, který nechal vyvložkovat zbylých 21 komínů, přičemž dovolil pro zjednodušení práce kominíka komíny nejdříve vyfrézovat, čímž se průměrná cena vyvložkování jednoho komínu zvýšila cca o 9.000 Kč. Domníváme se, že majitelé třech komínů, které nebyly frézovány, nejsou povinni se podílet svými penězi z fondu oprav na nehospodárných nákladech za frézování všech ostatních komínů, které nebylo nezbytně nutné, a náklady spojené s frézováním by měly být rozpočítány pouze na majitele komínů, kterých se to týkalo. Toto však nový výbor striktně zamítl. Jak se máme bránit? Děkuji, Šimon

ODPOVĚĎ:
Nezbude Vám nic jiného,  než v případě, že po Vás bude SVJ vyžadovat úhradu nákladů vyfrézování, podat žalobu na soud na určení, že nemáte povinnost podílet se na nákladech, které se Vás netýkají.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.