Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Na základě konkurzu jsem byla přijatá jako dispečerka do firmy, která měla sfúzovat s jinou firmou, mělo vzniknout 6 pracovních míst. Přijali jen mě, snad proto, že jsem předtím pracovala od vyučení u jednoho zaměstnavatele, snad proto, že jsem se líbila a nechtěli o mě přijít. Ostatní měli vzít až za měsíc, nikoho pak nepřijali. Fúze se neustále odkládala, až mě nakonec propustili. Mohu se nějak bránit?

Tím, že místo vůbec nevzniklo a já ztratila možnost pracovat mi strašně zkomplikovali život, nyní jsem bez práce. Smlouvu jsem měla na dobu určitou, po 3 měsících jsem byla propuštěna. Mám nárok na nějaké odstupné nebo nějaké jiné finanční vyrovnání? Petra

ODPOVĚĎ:
V prvním případě je třeba si ujasnit, zda jste nedostala výpověď ve zkušební době, protože zmíněná doba, ve které jste byla propuštěna by mohla ještě spadat do zkušební doby (pokud jste ji ve smlouvě měla dohodnutou). Pokud byla výpověď dána ve zkušební době a není v ní uveden důvod, z jakého jste byla propuštěna, nemáte nárok na odstupné.

Pokud jste dostala výpověď pro nadbytečnost, a tento důvod ve výpovědi je uveden, na odstupné máte právo (ve výši trojnásobku průměrné mzdy).
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.