Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Byl nám poslán plán obnovy silnice po povodni k podpisu. Je v něm plánováno se souhlasem města zrušení odvodňovacího "propustku" vedoucího pod silnicí z kraje parcely 36 na druhou stranu silnice - parcelu 38. Tento "propustek nefunguje. Na naši žádost a žádost sousedů byla zahájena jeho oprava, která měla být hotova do konce srpna 2010.

Pro povodeň 7.8.2010 nebyla dokončena. Jiné odvodnění zde není, v případě zatarasení mostu se i při menším  přívalovém dešti ocitneme pod vodou. Stavební organizace říká, že propustek není třeba a město to odsouhlasilo. Poraďte prosím. Mám užít návrh na předběžné opatření u soudu? Děkuji, Laura

ODPOVĚĎ:
V první řadě se pokuste jednat se stavebním odborem městského úřadu. Pokud máte podklady pro své argumenty o tom, že je třeba oblast odvodňovat (např. záznamy ze zaplavení v minulosti) předložte je. Třeba i s rozsahem škody, která Vám vznikla, a kterou budete požadovat po městu, pokud dojde ke stejné situaci znovu. A také bych doporučila zkontaktovat se s advokátem, protože předběžným opatřením situaci řešit nelze.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.