Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Máme nemilé zkušenosti s chovatelkou z jedné chovné stanice. Koupili jsme si štěně a s vědomím, že je z chovné stanice jsme věřili, že bude vše podle pravidel. Nicméně po první návštěvě veterináře byl u štěněte nalezen svrab a navíc se veterináři pozastavovali nad mládím štěněte. Po troše hledání jsme narazili na vyhlášku o chovu č. 5/2009 Sb., kde se píše, že minimální věk k odběru štěněte je 50 dní (my ho dostali na 44).

Štěně začalo mít zdravotní problémy a jeho léčení již stálo mnohem více než pořizovací cena. Veterináři to přisuzovali brzkému odběru, ale bohužel se na příčinu nepřišlo. Chovatelka nechtěla o žádné náhradě ani slyšet. Zajímalo by mne zda se dá nějak tato stanice postihnout alespoň kvůli tomu brzkému odebírání štěňat. Člověk, který v tom podniká by přeci takovéto věci měl znát. Děkuji, Svatopluk

ODPOVĚĎ:
Touto problematikou se zabývá státní veterinární správa ČR. Pokud tedy máte tyto pochybnosti, rozhodně dejte podnět na tento úřad. Pracovníci tohoto úřadu mají povinnost se tímto podnětem zabývat.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.