Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
V červnu 1996 podal advokát návrh na výkon rozhodnutí prodejem nemovitosti, kde uplatnil i úroky z prodlení. V lednu 2001 vydal OS usnesení, kterým výkon dané nemovitosti nařídil, ale úroky z prodlení zamítl, neboť nebyly přiznané v platebním rozkazu, ten nebyl právní moci v lednu 1995. Advokát slíbil, že úroky zažaluje dodatečně. V únoru 2007 jsem zjistila, že úroky zažalované vůbec nebyly a zrušila jsem právní zastoupení advokáta. Současně jsem podala i žalobu na náhradu vzniklé škody na předmětného advokáta. Advokát namítá, že je vše již promlčené, ale já jsem mu výpověď dala až v roce 2007 a výkon rozhodnutí není dodnes realizován. Kdy končí odpovědnost advokáta za špatně provedené advokátní zastoupení?
Děkuji, Rozárka


ODPOVĚĎ:
Ve Vašem případě se skutečně jedná o promlčenou věc, neboť majetkové právo můžete požadovat jen tři roky zpětně. Tedy v roce 2004. Od toho se odvíjí i odpovědnost advokáta za právní zastoupení. Rozhodnutí bylo vydáno v roce 2001, takže teď po 9 letech je již na náhradu vzniklé škody pozdě.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.