Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Mám dotaz ohledně zpřístupnění bytu po neplatícím nájemníkovi. Jelikož nájemnice neplatila nájem, domluvily jsme se na ukončení nájemní smlouvy a podepsali dohodu o ukončení nájemní smlouvy k určitému datu. K tomuto datu měla nájemkyně byt předat a měl o tom být sepsán předávací protokol.

Ona ovšem byt k tomuto datu osobně nepředala, klíče hodila do poštovní schránky a oznámila, že byt již nepoužívá, věci si prý odstěhovala a že klíče jsou ve schránce. A já se chci nyní zeptat zda mohu do bytu normálně vstoupit a dále ho pronajímat, aniž by se ona mohla proti tomuto ohradit tím, že byt není oficiálně předaný, že ho osobně nepředala. Nyní již dávno uplynul termín ukončení nájemní smlouvy. Děkuji, Radovan

ODPOVĚĎ:
Do bytu vstoupit můžete, oficiální předání není nutné. Doporučuji tak učinit se dvěma svědky a okamžiku faktického převzetí bytu pořídit fotodokumentaci (s datumem) o stavu zanechaného bytu nebo videonahrávku (důkazní materiál).
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.