Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Ráda bych zjistila na základě dnešního sdělení mluvčího Nejvyššího soudu ohledně viny při autonehodě, kdy řidič jedoucí po hlavní jel rychlostí vyšší a z vedlejší jel jiný, který nedal přednost, zda lze ještě zvrátit či jinak upravit rozsudek Okresního soudu. Syn měl v r. 2002 autonehodu, soud rozhodl, že řidič, který vjel do křižovatky z vedlejší nezpůsobil trestný čin ublížení na zdraví. Syn se mu vyhnul a vyhnul se i protijedoucímu, ovšem dostal smyk, narazil do stromu. Dnes je v invalidním důchodu, došlo k poškození mozku. Soud s řidičem auta, které vjíždělo z vedlejší, se konal 5.2.2003. Dovolali jsme s k Nejvyššímu soudu, nechali vypracovat nový znalecký posudek a nové hlavní líčení se konalo 19.1.2005 u stejného soudu i soudce i nakonec se stejným rozsudkem. Státní zástupkyně se i přes přání našeho advokáta neodvolala. Dá se s tím ještě něco dělat? Děkuji, Anna


ODPOVĚĎ:
Právo na odvolání má pouze státní zástupce nebo obžalovaný či jeho právní zástupce. Jiným osobám, např. poškozeným odvolací právo nenáleží. Pokud se tedy státní zástupce neodvolal, není již možné jakkoli rozsudek změnit.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.